Mire számíthatunk 2020 nyarán?

Spanyol ingatlanpiac látható mozgatórugói és várható folyamatai

Természetes kérdés az ügyfeleink részéről, hogy mi várható a spanyol ingatlanok árazásában, keresletében, miután 2020. június 21. napjával megszűnt a vészhelyzet Spanyolországban és zajlik az élet egyfajta normalitásban. Egy olyan normalitásban, mely felszíne alatt már új folyamatok éreztetik hatásukat.

Szakértők véleménye szerint, a tavaszi hónapokban elszenvedett drasztikus életmódváltás alapvetően megváltoztatta az emberek pszichológiai mozgatórugóit a döntéseik mögött. Ezért a motivációjuk is, mely egy külföldi ingatlan megvásárlásához vezet, valószínűleg a jövőben már módosult szempontok alapján alakul szándékká.
Spanyol ingatlanok 2020-ban is keresettek
Spanyol ingatlanok csodálatos partokon
Ez a bizonyos mértékben megváltozott vásárlói magatartás az, amiben a Costa Blancán található ingatlan irodák jelenleg a leginkább látni vélik a következő hónapokban a készlet mértékét és az ingatlanok beárazását Spanyolországban. A svéd, dán, belga, angol stb. ügyfelek döntései és visszajezései alapján a tapasztalatok kedvezőek, melyekből szeretnénk néhányat az alábbiakban megosztani:

Az álmokból cél lesz

A főként észak - európai országokból érkező vásárlók álma nem változik az aktív nyugdíjas életről a tengerparton. Sok pár több éve tervezi már a megérdemelt pihenés céljából történő vásárlást financiálisan is előkészítve. Ennek a folyamatát várhatóan a jövőben is tovább viszik.
A családok jövedelmeit jellemzően negatívan befolyásolták a vírushelyzet körüli intézkedések, ezért a spanyol ingatlan felszereltségére, típusára vonatkozóan nagyobb kompromisszumkészség érezhető akár villa helyett sorházat választva egy kedvezőbb vételár reményében.

Szabadon a mediterrán nap alatt

Kint lenni…a tengerparton, a medencében, a saját kertemben…a szabadban. Ez a legtöbbször hallott érvelés a külföldről érkező ingatlanvásárlók részéről. Spanyolország partjain egész évben ideális a klíma a kültéri programokhoz, ezért továbbra is rendkívül vonzó régió. A saját kert és a saját medence fontossága viszont előtérbe kerülhet a vásárlók prioritási listáján.
Image
Image
Távmunka elterjedése

Új ágazatok választják a távmunka fenntartását a jövőben. Ezzel a második otthon koncepciója Európa szerte nagyobb réteg számára válhat megvalósíthatóvá. Spanyolországban a megélhetési költségek jóval alacsonyabbak az észak - európai országokéhoz képest, mely fontos vonzerő továbbra is a vásárlók számára.

Brexit

Még az év végéig változatlan feltételek mellett vásárolhatnak spanyol ingatlant az Egyesült Királyságból érkezők, mely fontos határidő, amennyiben szeretnének bebiztosítani a családjuk számára egy napfényes, tengerparti nyaralóhelyet.