Miért Spanyolország?

Spanyolország fejlett infrastruktúrája, lenyűgöző természeti szépsége, a száraz, meleg nyarak és a 20 fok körüli, kellemes téli hónapok tengerparti pihenésre csábítanak. Egész évben csodálatos a klíma.

Az Európai Unió tagországaként közbiztonsága megnyugtató, napi működése átlátható, stabil jogrenddel és gazdasági környezettel rendelkező, demokratikus, fejlett állam. Spanyolországban az ingatlanárak és a megélhetési költségek továbbra is alacsonyabbak a kontinens más országaihoz képest. Ezért is választják svédek, belgák, angolok, dánok stb. és persze mi magyarok is a napos tengerpartjait állandó, családi nyaralóhelyként.

Az elmúlt években a rendszeresen ismétlődő, rövidebb tartózkodások is lehetővé váltak a spanyol partokon az Európai Unión belüli szabad mozgásnak és a Spanyolországba tartó, kiépült légiközlekedés gazdaságosságának köszönhetően.

Image
Spanyol családi luxus villa
Nyár a télben

Costa Calida és Costa Blanca déli tengerpartja (Torrevieja, Orihuela Costa, Torre de la Horadada) kedvelt bázisa azoknak a külföldieknek, akik meleg nyári napsütést keresnek télen a tengernél.

Az itt található "téli parton" decemberben is élő koncertek nyújtanak szórakozást a homokban felállított színpadon. Karácsonykor általános látvány a feldíszített pálmák mellett napozó családok, akik a kényeztető 22-25 fokban pihennek és ünnepelnek. 

Bár szilveszter és valentin nap között 20 fok alá eshet a nappali hőmérséklet, télen érik a narancs és elképesztő szépséggel bír a januárban is élettel teli, zöldellő, mediterrán a táj.


Információk spanyolországi tartózkodáshoz

  • Magyar állampolgárok max.183 napig tartózkodhatnak a spanyol partokon egy évben anélkül, hogy Spanyolországban személyi jövedelemadó kötelezettségük keletkezne.
  • Nemzetközi iskolákban a legnagyobb európai nyelveken folyik az oktatás segítve a gyermekek fokozatos integrálódását Spanyolországban. Az iskolabusz rendszer fejlett. 
  • Munkavállalás esetén a spanyol nyelv beszédkészsége minden régióban szükséges, valamint a spanyol tengerpartokon az angol nyelv ismerete is elvárás egy munkavállaló felé.
Spanyol luxus ingatlan
Spanyol medencés villa
Információk spanyol ingatlant vásárlóknak

  • Spanyol ingatlan vásárlás, munkavállalás vagy 3 hónapot meghaladó tartózkodás esetén NIE szám igénylése szükséges, mely egyszerű és gyors folyamat. A spanyol ingatlan megvásárlását követően segítséget nyújtunk benne. ( Külföldiek azonosítására szolgáló nyilvántartásba vétel.)

  • Spanyol ingatlan vásárlásához spanyol bankszámlával szükséges rendelkeznie a vevőnek. NIE szám és személyigazolvány segtségével lehetséges a megnyitása, bankkártya és online banki szolgáltatásokat is tartalmaznak a csomagok. Spanyol ingatlan vásárláshoz kötődő szolgáltatásaink kiterjednek a bankszámla megnyitására is.