Alicante lakosainak száma kb.330 000 fő, azonban májustól októberig akár 1 millióra is duzzadhat a létszám a Costa Bancára érkező nemzetközi turizmusnak és látogatóknak köszönhetően.

Az elmúlt évtized megnövekedett forgalmának kiszolgálására 2011-ben Alicante repülőtere megnyitott egy második terminált is, és azóta a városba érkező utasszám meghaladja az évi 10 milliót.

Az Alicante Nemzetközi Repülőtér a Wizz Air, Ryanair, Vueling, Jet2, novég Air Shuttle fontos bázisa, közvetlen Budapest - Alicante járatokat a Wizz Air kínálatában lehet keresni.

A Benecantil-hegy lábánál fekvő kikötőváros történelme az ókori görög alapításig nyúlik vissza, Alicante látképét pedig a hegyre épült citadella, a Szent Borbála - várkastély uralja.

Alicante
Alicante
Alicante egy modern  nagyváros történelmi értékekkel, kikötővel, strandokkal, kiváló éttermekkel és pezsgő éjszakai élettel.

A kikötői promenád 6,5 millió márvány lapból készült, lenyűgöző hullámokkal díszíti Alicante  belvárosának tengerpartját.

Mögötte található a kék zászlóval kitüntetett San Juan strand, mely fantasztikus hely fürdéshez, napozáshoz bárokkal, éttremekkel körbevéve. 

Alicante városával szemben található a Tabarca sziget, ahová romantikus hajókirándulások indulnak a kikötőből.
image

Alicante és környékének tengerpartján modern spanyol ingatlanokat, új építésű villákat és sorházakat kínálunk saját medencével, valamint tágas lakásokat spa lakóparkokban. Prémium spanyol ingatlanokból álló kínálatunk állandó a régióban.

Santa Pola