Mire számítsunk 2015-ben? A spanyol ingatlanárak lehetőségeinek áttekintése

A spanyol ingatlan piac Európa egyik legdrasztikusabb ingatlan áremelkedését érte el 1996-2007 között, 197% -os növekedést teljesített.

A tenger parti spanyol ingatlanok még nagyobb szárnyalást éltek meg, átlagosan 250 %-ot ebben az időszakban, jobbára a UK államaiból, Németországból és Franciaországból érkezők vásárlókedvének köszönhetően.

2008. év válságba sodorta a spanyol ingatlan piacot. Több,mint 6 esztendő telt el azóta, hol tartunk most?

Kezdjük egy példával. 2011. utolsó negyedévében Costa Blanca területén a spanyol ingatlanokat átlagosan 117.000 EUR átlagáron értékesítették, ez az átlagár 2015. első negyedévében már 130.000 EUR volt.

Az idei évben a vásárlóink akár 20-30 új építésű, fűtött medencével, sport létesítményekkel kialakított projekt modern bútorozású, panorámás, spanyol ingatlanjaiból választhatnak, hiszen az új kivitelezések 2014-től lendületet vettek Costa Blanca területén.

Presztizst adnak a partszakasznak és újraárazzák a piacot.

Az új lakóparkok létesítése mellett mégis a kereslet és spanyol ingatlan kínálat közötti szakadék ( mely a piaci válság fő okai között szerepelt) folyamatosan zsugorodik, 2017-re pedig a minimalizálódását vetítik előre a nemzetközi ingatlanvásárlóknak köszönhetően.

Spanyolországban jelenleg az össznemzeti eladások kb. 20%-át jelentik a britek, kb. 10 %-át franciák, kb. 9 %-át oroszok, kb. 7 %-át belgák stb., Costa Blanca területén az irányszámok még drasztikusabban, hiszen a tengeri panorámás, medencés, spanyol ingatlanok első sorban a pihenni vágyó külföldieket vonzzák.

A bankok ráadásul 2015-ben igyekeznek újra versenyképes hitelkonstrukciókat nyújtani a külföldi vásárlóknak is.

Befektetési szándékkal spanyol ingatlanokat kereső ügyfeleink részére jelenleg 20 évre 2,9 %, 30 évre pedig 3,9 % hitelkamattal tudunk bankfiókot javasolni és segítséget nyújtani az ügyintézéshez. ( forrás: G.P.G.)
Image