Trendforduló: Costa Blanca dominanciája az új építésű luxus ingatlanok piacán

A drámai hegyekről nyíló pazar tengeri panorámának és kilométereken át elterülő, finom homokos partszakasznak köszönhetően Costa Blanca mindig kedvelt célpontja volt a luxus ingatlanra vágyóknak.

Kevesen tudják azonban, hogy az elmúlt években a régió piacvezető pozíciót vívott ki magának Spanyolországon belül az itt található ár - érték aránynak köszönhetően, mely hatása, hogy az új építésű luxus ingatlanokat egy szélesebb vásárlóréteg számára teszi elérhetővé.

Costa Blanca partszakaszán gyönyörű, új építésű luxus villák sorakoznak kb. 350.000 - 400.000 EUR vételártól sétatávolságra a tengerparttól, továbbá a prémium kategóriás, új családi nyaralók árazása is a vásárlónak kedvez.

Image
Image
Míg a legfelkapottabb spanyol régióiban kb. 6.700 EUR / nm átlagáron kínálják a prémium kategóriás otthonokat, addig Denia, Altea, Calpe, Cumbre del Sol és Benidorm partszakaszain jóval kedvezőbb árazással találhatók impozáns villák akár nagyobb komfortszinttel.

Alicante provincián belül nézve ez az átlagár kb. 3000 - 4000 EUR/ nm a déli partoktól észak felé növekedve, mely kb. 1.000.000 - 6.000.000 EUR közötti vételárat jelent egy prémium otthon esetében.

Természetesen továbbra is jellemző piaci trend, hogy Marbella területén tovább bővül a már jelentős ultraluxus kínálat, míg a sztár - és celebviág Ibiza és Mallorca rangos övezeteit részesíti előnyben.

Viszont mára egy széles nemzetközi befektetői réteg tette le a voksát Costa Blanca mellett a part kivételes adottságainak köszönhetően.
Egyrészt a privát szféra zavartalanságát tudja biztosítani a hegyekkel és völgyekkel tagolt, infrastrukturálisan rendkívül fejlett negyedeiben. Másrészt nagyszerű ár-érték arány mellett olyan prémium kategóriás, új fejlesztéseket kínál, melyeket minősített, homokos tengerpartok mellett, vagy akár az első sorban kiviteleznek. Olyan ingatlanok, melyek értékállósága felismerhető, és ez rendkívül vonzó a vásárlói döntés során.

A legkülönlegesebb és legjelentősebb új fejlesztéseket felölelő kínálatunkban megtalálhatók Costa Blanca új építésű luxus és prémium kategóriás ingatlanjai is, az alábbi linkeken megtekinthetők:

- Premium Collection
- Új építésű ingatlanok
Image