Valenciát méltatja a CNN

A CNN multinacionális hírcsatorna összeállította a világ legjobb turisztikai célpontjainak legújabb kiadványát, melyben kitüntető figyelmet és helyet kapott Valencia.

Az atlantai székhelyű vállalat publikációja nemzetközi közönség számára készült 2022-ben is.

Álom utakhoz javasol lenyűgöző szépséggel, kimagasló természeti és kulturális értékkel bíró desztinációkat világszerte.

Valencia, mely Spanyolország harmadik legnagyobb városa a rangos “Legjobb turisztikai célpont” ajánlással szerepel a kiadványban.
Image
Image
Valencia tündöklő és modern kikötőváros, mely 2025-re megcélozza az emisszió- mentes belváros megvalósítását.

Az amerikai vállalat élteti, hogy kerékpárral is lehet élvezni a mediterrán világvárost. Kellemes sétákat tehetünk Valencia zöld szívében, a 9 kilométer hosszú Turia kertben, mely a folyómederben halad.

A történelmi városközpont és a modern kikötői terület mellett kiemeli a valenciai építész, Santiago Calatrava által tervezett Művészetek és Tudományok Városa páratlan szépségét.

A hatalmas, fenséges és futurisztikus komplexumban planetárium, tudományos múzeum és Európa legnagyobb akváriuma látogatható.
Valencia világhírű ünnepe a Fallas, mely lenyűgöző szobrokkal és a fesztivál köré fonódott hagyományokkal köszönti a tavaszt.

A paella szülővárosának gasztronómiai értékeit is méltatja a publikáció.

A helyi konyha fogásainak kifinomult kínálatáért érdemes felkeresni Ricard Camarena két Michelin csillaggal kitüntetett éttermét, mely az első vendéglátó hely a városban, ami a fenntarthatóságért tett erőfeszítésért zöld csillagot is kapott.

A világ egyik legjobb turisztikai célpontjaként Valencia olyan rangos társaságba került a CNN -nek köszönhetően mint pl. Yellostone National Park (USA) vagy az Ollantaytambo (Peru).
Image