Igény Alicante - USA közvetlen járatokra

A közelmúltban megrendezett Nemzetközi Turisztikai Vásáron (FITUR) José Mancebo (a Costa Blanca Tartományi Turisztikai Hivatal igazgatója) és Laura Navarro (az Alicante - Elche Miguel Hernández Repülőtér igazgatója) megerősítette, hogy Alicante tartomány megtette a kezdeti lépéseket az Egyesült Államokkal való közvetlen légi összeköttetés kiépítésére.

Jelentős utazási és reptéri fejlesztés előkészületeiről számoltak be, melynek célja természetesen a hagyományos piacokkal, például Nagy-Britanniával, a skandináv országokkal és a Benelux államokkal való kapcsolatok erősítése.

Valamint, hogy új célpontok felé törekedjen mint például Észak-Amerika és kihasználja a légiközlekedési ágazatnak a világjárványt követő, globális fellendülését.
Image
Image
Costa Blanca iránti érdeklődés folyamatosan növekszik Észak-Amerika felől, mely kiváló lehetőséget teremt közvetlen járatok indítására a két desztináció között. A légiforgalmi innováció amerikai állampolgárok ezreinek biztosíthatja azt páratlan élményt, hogy megcsodálják és felfedezzék Spanyolország legexkluzívabb tengerpartjait Costa Blancán.

Bár az Alicante-Elche repülőtérről közvetlen légi útvonal létesítése New Yorkkal kihívásokkal teli feladat, most mégis megvalósíthatóbbnak tűnik, mint valaha.

Az Alicante Nemzetközi Repülőtér jelenleg Spanyolország ötödik legnagyobb repülőtere, Costa Blanca üdülőhelyeire valamint Valencia és Murcia tartomány területére érkező nemzetközi utasforgalom célállomása. Az Alicante városától mintegy 9 km távolságra fekvő reptér utasforgalma meghaladja az évi 15.000.000 látogatót.