Spanyolországi beutazási feltételek 2021.06.07-től

2021. június 7-től bármely országból szabadon utazhatnak Spanyolországba azok, akiknek:
- Koronavírus elleni oltása már teljes (eltelt két hét a második oltás óta). A döntés az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákra vonatkozik. Ebbe a körbe tartozik a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen oltóanyaga, valamint a kínai Sinopharm, amelyet a WHO hagyott jóvá. A Szputnyik oltást egyelőre nem fogadják el!
- Igazolásuk van negatív teszteredményről
Azt a negatív eredményű igazolást fogadják el, amely az országba érkezést megelőző 48 órán belül állítottak ki.
Image
Image
Elfogadott tesztek: nukleinsav-amplifikációs (NAAT) teszt, PCR, TMA) vagy antigén gyorsteszt (az Európai Bizottság által közzétett alábbi listán szereplő antigén tesztek az elfogadottak: https://ec.europa.eu/.../covid-19_rat_common-list_en.pdf)
Az igazolásnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia:
- név
- mintavétel dátuma
- elvégzett teszt típusa
- kiállító ország.
vagy
-Illetékes hatóság vagy egészségügyi szolgáltató által kiállított igazolást fogadnak el feltéve, hogy az első pozitív eredményű NAAT (=PCR, TMA) teszt elvégzését követően Magyarország legalább 11 nappal később állították ki. Az igazolás érvényessége a teszt elvégzése dátumától számított 180. napon lejár.

Az igazolásnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia:
- név
- az első mintavétel dátuma, amelynek pozitív teszteredménye lett
- elvégzett teszt típusa
- kiállító ország.
Az igazolásokat spanyol és/vagy angol nyelven kell bemutatni.
Image
Részletes spanyol nyelvű információ: 

http://www.exteriores.gob.es/Consulados/LYON/es/Consulado/Paginas/Articulos/06-04-20-CONEXI%C3%93N-LYON-ESPA%C3%91A.aspx?fbclid=IwAR3nVlYDhoSWSrifhNb8m2IUoTEKn5V9keP7D-Lf7RR6CkzRq014U8gZe8A

Továbbra is le kell tölteni a Spain Travel Health applikációt, ott kell feltölteni az igazoló dokumentumot (SpTH) https://www.spth.gob.es

Forrás: Magyarország Főkonzulátusa Barcelona