Spanyolországi beutazási feltételek 2021.06.21-től

Zöld listára tette a spanyol kormány Magyarországot.

Az egészségügyi minisztérium oldalára szombaton feltöltött friss besorolási lista szerint a magyar utazók június 21-től korlátozások nélkül beutazhatnak Spanyolországba, ahol napokon belül újabb lazítások várhatók, ugyanis a kormány eltörli a kötelező, kültéri maszkviselést.
Image
Image
Eltűnt Magyarország a –rizikós” besorolású országok listájáról, vagyis zöld jelzést kaptak a magyar nyaralók. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországról érkező turisták június 21-től korlátozások nélkül léphetnek be a dél-európai ország területére.

Az egészségügyi minisztérium szombaton frissítette a besorolásokkal kapcsolatos dokumentumot, melyhez mindenki hozzáférhet a Spain Travel Health oldalán keresztül, ahol az utazáshoz szükséges egészségügyi formanyomtatványt kell kitölteni.
A dokumentum tanúsága szerint Magyarország június 21-től nem szerepel a narancs, illetve vörös besorolású országok között, tehát átkerült a „zöld listás” államok közé. Ennek értelmében a magyar utazóknak mostantól nem lesz szükségük se gyógyulási vagy oltási igazolásra, se PCR- vagy antigénteszt-eredmények felmutatására ahhoz, hogy Spanyolország területére lépjenek.

Mindössze egy QR-kódot kell igényelniük a Spain Travel Health oldalán kitöltött egészségügyi nyilatkozat segítségével, 48 órával repülés előtt.

A listát hetente vizsgálják felül a spanyol hatóságok, a jelenlegi besorolás június 27-ig érvényes.

Forrás: Magyar Nemzet Online
Image