Stílusos életvitel alig pár lépésre a tengertől

Costa Blanca déli partszakaszának ingatlanpiacát kivételes innováció és optimizmus jellemzi.

Az ingatlanfejlesztők már évtizedekkel ezelőtt felismerték a Orihuela Costa, Mil Plameras vagy Torre de la Horadada lenyűgöző szépségű, fehér homokos tengerpartjaiban rejlő piaci potenciált.

A Zenia Boulevard centrumot, a tartomány legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központját Orihuela Costa szívében nyitották meg 2012-ben. Hatalmas tűzijátékkal ünnepelve adták át, holott ezt az évet még a gazdasági válság korszakaként jegyezték Spanyolországban.

Évtizedek óta a nemzetközi befektetők aktív jelenléte jellemzi Costa Blanca déli tengerpartját legyen szó kereskedelmi- vagy lakóingatlan adásvételéről.

Jelenleg is az egyik hatalmas és nagymúltú, európai fejlesztő 100.000.000 € beruházást folytat Orihuela Costa területén, ahol több száz lakóingatlant épít a már egyszerűen csak új "Golden Mile”-ként emlegetett negyedben.

Costa Blanca déli partszakaszán új Marbella épül és a stílusus életvitel helyszínévé formálja a nemzetközi tőke. A tengervíz melegsége, a finom, fehér homok, a széles partokon lévő még szabad telkek és a modern, új ingatlanok páratlan vonzerőt jelentenek.

Svájci, holland beruházó cégek, nagymúltú ingatlanfejlesztő nagyvállalatok milliós, modern, luxus villák sorát létesítik Campoamor mediterrán fenyőkkel borított lankáin, csodás panorámával az azúrkék tengerre és La Manga szigetvilágára. Costa Blanca legdélebbi csücske, Torre de la Horadada pedig valóságos tengerparti ingatlan paradicsom.

A még néhány évvel ezelőtt üresen álló területeken, közvetlenül a partszakaszokon mára építkezések zajlanak, és alig 100- 200 méterre a tengertől modern, luxus házak, lakások készülnek idei, jövő évi átadással.

Már a tervezőasztalról értékesítik őket, mielőtt maga a bemutató ház -“show house”- elkészülhetne a tengertől pár lépésre álló lakókomplexumokban.

Észak-Európa kedvezőtlen időjárási viszonyai elől ideérkező külföldiek keresik és megtalálják az ingatlanokat az ilyen különleges, fehér homokos és kellemes vízhőmérsékletű tengerparton, mint Torre de la Horadada.

Costa Blanca déli partszakaszán mára jelentős nemzetközi közösség jött létre főként brit és skandináv állandó lakosok által.

Természeti erőforrásokban és szépségekben gazdag térség, mely az elmúlt években nagy létszámú populációra, globális hírnévre és presztízsre tett szert az itt zajló, példátlan ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően.
Image